Sembrat i roselles Plana de Seca Alt Camp

Els dies 3 i 4 de Novembre no ens busqueu a l’Alt Camp.  Descobrir Catalunya ens ha convidat a una trobada per debatre sobre un nou model turístic. Ens reunirem un centenar de persones, empreses i entitats del país involucrades en el turisme que es localitza en el món rural o que està en sintonia amb el turisme sostenible. I més de 500 hopodran seguir on-line.

La trobada es farà al Santuari del Miracle(Solsonès), un espai immillorable. En un entorn tranquil parlarem sobre patrimoni material i immaterial, producte agroalimentari, natura, pobles, experiències, serveis, possibilitats, present i futur. Sobre els reptes que tenim per davant, o quines responsabilitats hem assumir perquè el model de turisme de futur sigui veritablement sostenible.

L’objectiu és fer créixer plegats un veritable model de turisme sostenible i responsable, basat en la proximitat i les comunitats locals.

Activitat turística vs Territori ?

No. Amb el territori. Tot i que l’activitat turística representa el 12% del PIB, tanmateix és el sector que paga els salaris més baixos, amb  una forta estacionalitat i precarietat laboral. Malauradament sovint l’impacte negatiu d’aquest model supera amb escreix els beneficis globals, deixant  grans factures ambientals i socials sobre el territori i la gent que hi viu.

En canvi, les modalitats de turisme sostenible i local, ajuden al desenvolupament rural i a l’economia real.

Per això, Descobrir Catalunya ha elaborat un Manifest en el qual recull 5 punts per començar a treballar en aquest nou model turístic:

Us deixem el manifest de Descobrir.cat, perquè tots som consumidors d’oci i de turisme. Més enllà d’això compartim un espai comú. Aquests són els 5 punts principals a partir dels quals es desenvolupen les idees principals.

  1. Incorporar els criteris de sostenibilitat en les polítiques de turisme
  2. Promoure el turisme de proximitat com a objectiu de país
  3. Augmentar la qualificació dels negocis turístics i substituir els llocs de treball precaris per ocupació de qualitat
  4. Ordenar l’activitat turística per combatre la massificació
  5. Crear una taula unitària per a la gestió de Catalunya com a destinació

Us convidem a llegir-ho, signar-ho i compartir-ho. Perquè un altre turisme és possible, i depèn de tots nosaltres fer-ho possible.

El futur turístic passa per activitats la sostenibilitat i la ruralitat

Temps-de-cireres-Caminskm0

Construir aquest nou model de turisme sostenible és essencial per la supervivència del sector, i només ho serà seguint les recomanacions de la OMT . I és que un bon lloc per viure és un bon lloc per visitar. Les activitats turístiques eco, l’ slowtourism són modalitats respectuoses, protegeixen el territori, són fixadores poblacionals, fomenten la identitat cultural i esdevenen motor de desenvolupament socioeconòmic.

A Camins km0 continuarem posant el nostre granet de sorra. En aquest sentit esteu preparats perquè el mes de Novembre ve ple de novetats de proximitat. En breu: Territori Oleum a l’Alt Camp.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *