Sembrat i roselles Plana de Seca Alt Camp

Els dies 3 i 4 de Novembre no ens busqueu a l’Alt Camp.  Descobrir Catalunya ens ha convidat a una trobada per debatre sobre un nou model turístic. Ens reunirem un centenar de persones, empreses i entitats del país involucrades en el turisme que es localitza en el món rural o que està en sintonia amb el turisme sostenible. I més de 500 hopodran seguir on-line.

La trobada es farà al Santuari del Miracle(Solsonès), un espai immillorable. En un entorn tranquil parlarem sobre patrimoni material i immaterial, producte agroalimentari, natura, pobles, experiències, serveis, possibilitats, present i futur. Sobre els reptes que tenim per davant, o quines responsabilitats hem assumir perquè el model de turisme de futur sigui veritablement sostenible.

L’objectiu és fer créixer plegats un veritable model de turisme sostenible i responsable, basat en la proximitat i les comunitats locals.

Llegir més

El primer Festival de Senderisme de les Muntanyes Prades tindrà lloc els dies 22-23 i 24 d’octubre. Camins km0 hi participem i us acompanyem perquè descobriu el Mar de les Muntanyes de Prades a Alcover, a la comarca de l’Alt Camp.   De la mà del Museu d’Alcover   conduirem dues activitats per viure les Muntanyes de Prades a peu de carrer.

Llegir més

Ens tirem a la piscina i iniciem activitats escolars

El nostre projecte cooperatiu va néixer amb l’objectiu principal de fer visites guiades sostenibles a l‘Alt Camp. Per què ens hem decidit doncs a fer activitats per escolars?. Per què estem boges?? Potser…un puntet sí.

Enguany ha estat un any mooooolt  rar, i dur. En quant la Covid-19 ens va donar una mica de treva vam re emprendre l’activitat. I en la majoria de les nostres visites hi havia famílies.

A poc a poc i de forma natural , vam incorporar en les activitats un llenguatge i continguts atractius per als nens. Alguna activitat o repte, o fins i tot algun rol, per fer que a la visita no s’arrosseguessin com a zombis darrere dels seus pares. Us sona????  ;) Tot plegat ens va portar a fer un pas endavant, a arriscar-nos i forçar els nostres límits: per créixer, com la canalla. Llegir més

Ja sabeu que la nostra activitat no tindria sentit sense els paisatges de casa nostra: l’Alt Camp.

Ens fa molta il·lusió compartir amb vosaltres una col·laboració molt especial. I és que hem tingut l’oportunitat de participar en el programa Paisatges Encreuats!. L’Albert Brosa està al capdavant d’aquest programa d’Olot Tv, on es fa un recorregut pel territori català d’una forma íntima i propera.

Què trobareu a Paisatges Encreuats?

Sobretot bon rollo i descoberta dels paisatges catalans. En aquest programa televisiu cadascun dels capítols correspon a una de les unitats del paisatge de Catalunya. Concretament la sisena temporada obria amb la Plana de l’Alt Camp. Vam poder fer l’entrevista des de la Torre de la Mixarda, una torre de guaita del s. XVI,  gràcies a la complicitat de l’Ajuntament de Figuerola del Camp. I no podíem haver tingut millors vistes sobre la plana. Llegir més