Música i arquitectura Modernista

Per què una Nit de Concert Modernista al Santuari? El modernisme va abastir diferents arts, l’arquitectura potser és la més coneguda, i ja sabeu que ens encanta ensenyar-vos-la. Però també ho van ser altres arts, com la música o la literatura.

Tot i que no hi ha una data exacta d’inici i fi, podem dir que va ser un corrent artístic que es va estendre aproximadament entre 1885 i 1920, coexistint amb altres corrents i tendències com el noucentisme o l’historicisme. A les comarques tarragonines va deixar innumerables mostres. Llegir més

Rutes turístiques per celebrar el Dia Internacional de les Cooperatives

El passat 1 de juliol de 2023 es va celebrar el Dia Internacional del Cooperativisme. Camins Km0 juntament amb altres cooperatives del territori impulsem visites guiades per donar a conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona. L’objectiu és conèixer les arrels d’aquest moviment obrer tant important. Us deixem el reportatge que va fer TV3 d’aquesta jornada amb nosaltres.

Agraïm a tots els participants, tant organitzadors com públic, que ens ajudessin en un dia tan especial. 

Territori Cooperatiu fa una descoberta turística i cultural dels espais, l’arquitectura i successos al llarg de la història, de les diverses entitats que hi participen.

Es tracta d’un recorregut pel cooperativisme català i els seus valors, contextualitzat amb el moment històric en què es van fundar les organitzacions fins a l’actualitat, i la seva vinculació amb l’Economia Social i Solidària.

Vam presentar aquest projecte en el marc del Dia Internacional de les Cooperatives, de la mà de CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona. 

Turisme Sostenible i valors cooperatius

Aquest projecte de Turisme Sostenible coordinat per Camins km0, ha creat un grup d’inter cooperació per treballar en xarxa. Actualment participen Cooperativa Falset Marçà, Cooperativa Obrera Tarraconense, Societat Agrícola de Valls, i La Titaranya – Cooperativa d’habitatges i locals socials. 

Les visites guiades finalitzen amb tastos de cortesia de productors locals vinculats a cada cooperativa, per fomentar l’economia local.

És imprescindible fer reserva prèvia a cadascuna de les cooperatives que configurem aquesta proposta, i seguir les recomanacions i indicacions que cadascuna marquem.

St Magi de Brufaganya i Jujol

El 19 d’agost és Sant Magí, i a Tarragona es celebra la Festa Major “petita” , és una forma de dir-ho perquè en realitat els tarragonins s’hi impliquen de debò. Un dels actes tradicionals amb més simbolisme és l’arribada de l’aigua des del santuari de Sant Magí de la Brufaganya. Aquest santuari està situat a 760 m d’altitud, sobre el començament del Torrent de Sant Magí, al terme municipal de Pontils a la Conca de Barberà.

Els portants de l’aigua la van a buscar i després de passar pels diferents pobles de la ruta, un cop arriben a Tarragona reparteixen l’aigua en ampolletes i cantirets de fang cuit, davant de l’ermita del sant, a la part alta de la ciutat.

Un d’aquests pobles de la ruta és Bràfim, a l’Alt Camp, a la foto de portada. I un dels confrares de Sant Magí de la Brufraganya, Josep Mª Jujol i Gibert.

Llegir més

Sembrat i roselles Plana de Seca Alt Camp

Els dies 3 i 4 de Novembre no ens busqueu a l’Alt Camp.  Descobrir Catalunya ens ha convidat a una trobada per debatre sobre un nou model turístic. Ens reunirem un centenar de persones, empreses i entitats del país involucrades en el turisme que es localitza en el món rural o que està en sintonia amb el turisme sostenible. I més de 500 hopodran seguir on-line.

La trobada es farà al Santuari del Miracle(Solsonès), un espai immillorable. En un entorn tranquil parlarem sobre patrimoni material i immaterial, producte agroalimentari, natura, pobles, experiències, serveis, possibilitats, present i futur. Sobre els reptes que tenim per davant, o quines responsabilitats hem assumir perquè el model de turisme de futur sigui veritablement sostenible.

L’objectiu és fer créixer plegats un veritable model de turisme sostenible i responsable, basat en la proximitat i les comunitats locals.

Llegir més

El primer Festival de Senderisme de les Muntanyes Prades tindrà lloc els dies 22-23 i 24 d’octubre. Camins km0 hi participem i us acompanyem perquè descobriu el Mar de les Muntanyes de Prades a Alcover, a la comarca de l’Alt Camp.   De la mà del Museu d’Alcover   conduirem dues activitats per viure les Muntanyes de Prades a peu de carrer.

Llegir més