El primer Festival de Senderisme de les Muntanyes Prades tindrà lloc els dies 22-23 i 24 d’octubre. Camins km0 hi participem i us acompanyem perquè descobriu el Mar de les Muntanyes de Prades a Alcover, a la comarca de l’Alt Camp.   De la mà del Museu d’Alcover   conduirem dues activitats per viure les Muntanyes de Prades a peu de carrer.

La iniciativa té el suport de Costa Daurada i Consells Comarcals

Aquesta és la proposta impulsada per Descobrir Catalunya, que neix per reivindicar aquest increïble espai natural de les Muntanyes de Prades. Tot i que no són Parc Natural, ( i sincerament no entenem el per què), aquestes muntanyes comprenen parcialment 3 comarques: la Conca de Barberà, el Baix Camp, i l’Alt Camp, . Aquí és on ens ubiquem Camins km0 . La iniciativa vol donar a conèixer aquest patrimoni natural i cultural avui en dia encara tan desconegut, a partir de les rutes guiades i el senderisme. Una opció 100% respectuosa amb el medi i que té el suport del Patronat de turisme de la Costa Daurada i  els tres consells comarcals corresponents.

Guiatge professional: compromís i territori.

Diverses entitats i micro empreses localitzades a les Muntanyes de Prades ofereixen rutes de senderisme i visites guiades en pobles petits,  i localitzacions plenes d’encant. A molts d’aquests llogarrets  s’hi ha d’arribar per carreteres de muntanya estretes, envoltades d’uns paisatges que us sorprendran. Una aposta innovadora de Descobrir Catalunya, que ens permet posar en valor el nostre compromís amb el territori i amb la feina ben feta.

Sens dubte,  el  senderisme i el turisme sostenible són eines de desenvolupament rural, per descomptat d’economía real i local.

Foto cedida Museu d’Alcover

En aquest sentit,  el Museu d’Alcover ha preparat una activitat per a què conegueu el patrimoni cultural i arquitectònic d’Alcover. Així el podreu connectar amb el passat de les Muntanyes de Prades. Aquesta és una història de fa més de 250 milions d’anys, en la que us podreu endinsar d’una forma interactiva i dinàmica. Les activitats es faran els dies 22 i 23: consulteu l’edició especial que hem preparat.

Què trobareu?

Pobles tranquils, paisatges singulars, patrimoni, històries i llegendes. A més a més, una àmplia oferta d’oci de qualitat, en la que es parla de tu a tu, en la que no hi ha pressa, ni es doblen els torns. Gaudiu de les  places, ermites, dels arbres centenaris als camins. Gaudiu del producte local, de casa nostra que ara serà vostra. Aquí corre l’aire, no estem estressats ni us volem estressar. Ens agrada la pausa i el camí, no tant la meta.

Plaça de la Sang Camins km0

Església Vella amb Camins Km0

Què fer?

Des d’aquest link entrareu en el programa. Al Festival Senderista de les Muntanyes de Prades hi han activitats per a tots els gustos, edats, nivells de dificultat. Alguns són més urbans i d’altres més feréstecs: valtrus escolliu l’opció i naltrus us acompanyem amb el guiatge.

Les Muntanyes de Prades són  avencs, coves, balmes, gorgs, petits rius i boscos impressionants.  I també són pobles, places, esglésies, ermites, patrimoni i persones properes. Us ho perdreu?. Us esperem al Primer Festival de Senderisme de les Muntanyes de Prades!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *