Ens tirem a la piscina i iniciem activitats escolars

El nostre projecte cooperatiu va néixer amb l’objectiu principal de fer visites guiades sostenibles a l‘Alt Camp. Per què ens hem decidit doncs a fer activitats per escolars?. Per què estem boges?? Potser…un puntet sí.

Enguany ha estat un any mooooolt  rar, i dur. En quant la Covid-19 ens va donar una mica de treva vam re emprendre l’activitat. I en la majoria de les nostres visites hi havia famílies.

A poc a poc i de forma natural , vam incorporar en les activitats un llenguatge i continguts atractius per als nens. Alguna activitat o repte, o fins i tot algun rol, per fer que a la visita no s’arrosseguessin com a zombis darrere dels seus pares. Us sona????  ;) Tot plegat ens va portar a fer un pas endavant, a arriscar-nos i forçar els nostres límits: per créixer, com la canalla.

Hem dissenyat propostes i activitats específiques per a escoles.

Però no ho hem fet soles. Ens hem rodejat de professionals i docents amb anys d’experiència, que ens han assessorat. Ens han donat suport per modelar les activitats fins a adaptar-les a les necessitats didàctiques de cada cicle. Aquí la Laura ha desplegat tota la seva creativitat  i experiència ( sort d’ella, tot s’ha de dir), i han sorgit unes activitats plàstiques molt xules i dinàmiques.

Una cosa que tenim clara és que volem que la canalla s’ho passin bé, alimentar la seva immensa curiositat i crear un fil conductor perquè arribin per ells mateixos al coneixement, al tan desitjat EUREKA ! Llançar a l’aire una pregunta, un dubte, un repte, una qüestió…i observar què passa. No paren d’aportar, de cercar possibles explicacions, d’imaginar, de crear hipòtesis al cap i a la fi, fins que arribem al punt on s’assoleix el coneixement. I ho fan ells.

Hem hagut d’aprendre a aprendre com ells: jugant i experimentant.

Escolars-Pere-Manyanet-Museu-Alcover

Escolars Pere Manyanet Museu Alcover

A més a més, hem tingut la gran sort de fer les primeres passes de la mà del Museu d’Alcover, amb el que hem col·laborat en dues direccions: com educadores, en les activitats escolars que ofereixen normalment, però també adaptant la nostra gimcana familiar el Misteri de la Llacuna Desapareguda a les necessitats didàctiques de les escoles. Tot un èxit !!

A les activitats escolars trobareu els nostres valors: ecosistema agrícola, patrimoni arquitectònic i cultural

Vivim a l’Alt Camp, per tant els nostres paisatges i el nostre patrimoni natural i arquitectònic és el centre. El talent, els artistes de la nostra comarca, i del Camp de Tarragona són molt presents. Per tot això, la primera de les nostres activitats havia d’apropar l’art inclassificable de Josep Mª Jujol als nens i nenes de casa nostra, no podia ser de cap altra manera. Un geni molt desconegut per la canalla, una figura  essencial de l’art català de qui no ens en cansarem de fer difusió. Esperem posar el nostre granet de sorra per col·locar-lo al lloc que li correspon. Ens agrada que els nens i nenes el puguin conèixer a través de les seves obres al Camp de Tarragona, apropant-los al territori Jujol.

Deixar volar la seva creativitat i imaginació, ser lliures com l’art, en què no hi ha ni bé ni malament, només expressivitat, formes, color…com en les rajoles modernistes o jujolianes. Ens semblava la millor forma de començar a obrir nous camins.

Us deixem amb les increïbles rajoles dels alumnes de quart de primària de l’Escola Eladi Homs de Valls.

Collage-rajoles-escola-Eladi-Homs-Valls
1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *